FLORAÏKU: EEN POETISCHE GEURBELEVING

WELDADIGE GELAAGDE GEUREN

Onder het genot van een kopje Japanse thee, en een zoet koekje, maakte ik onlangs kennis met Floraïku, een bijzonder geurenconcept dat is geïnspireerd op Japanse rituelen zoals de beroemde Japanse theeceremonie en op bloemen. Elke geur gaat vergezeld van een haïku-gedichtje van drie regels

Floraiku3.jpg

‘Secret Teas and Spices’, ‘Enigmatic Flowers’ en ‘Forbidden Incense’, zijn drie ceremonies waaraan verschillende gelaagde parfums zijn gelinkt. De 3 verschillende geurcategorieën zijn herkenbaar aan de kleur van de flacons: blauw, wit en zwart. De vierde ceremonie heet ‘Shadowing’ en bestaat uit Light en Dark Shadows met het zonnige Sleeping on the Roof en het zwaardere Between to Trees in rode flacons. Het bijzondere aan deze twee parfums is dat ze in combinatie met een van de parfums uit de andere drie ceremonies een geur intenser of juist lichter te maken. Wat jij wilt.

Floraiku5.png

Na het testen van een twaalftal geuren is mijn favoriet First Dream of the Year uit de Enigmatic Flowers serie (blauwe flacon). Het is een fris bedwelmende eau de parfum die net als de andere geuren oliën bevat. In First Dream zit grapefuit en oranjebloesem olie en een absolute van iris. Als schaduwgeur kies ik Light Shadow Sleeping on the Roof met letietjes-van-dalen, orangebloesem olie en amber musk.

Benieuw? Je kan Floraïku beleven in Amsterdam bij Skins in de Runstraat waar je het merk kunt ontdekken in een heus Japans gastenverblijf, met een kopje Japanse thee.

Floraiku6.jpg

Floraïku wordt aangeboden in een voordelige refill 10ml verpakkingen die eenmaal in de winkel worden bijgevuld. Passend bij het concept zijn de Japanse afbeeldingen op de lederen met de hand beschilderde reisverpakking.

De prijzen voor deze prachtig uitgewerkte geurencollectie vallen alleszins mee. Een discovery kit met 11 geuren (kleine staaltjes) waaronder 2 Shadows is er al voor €25. Een EdP Puse Spray refill kost (50ml) €55. Eeb Edp 60 ml refill €150. EdP 50ml ) 10ml inclusief lederen verpakking kost €225 die je kunt laten personaliseren. Two shadows &EDP (3x10ml set trio set) €85.

Floraiku4.jpg

Mooi cadeau is een van de luxe Floraïku-geurkaarsen (€75) bijvoorbeeld geparfumeerd met zoete kersenbloesem uit de Enigmatic Flowers collectie. Alle geurkaarsen zijn verpakt in een wit met goud versierde houders die je nadat de kaars (met 25 branduren) is opgebrand, kan worden gebruiken als theekop. De geurkaarsen zijn ook verkrijgbaar in een gift set met 3 exemplaren voor €225.

Floraiku1.png

Het exclusieve Floraïku wordt wereldwijd slechts op 15 verkooppunten verkocht waaronder Skins, Runstraat 11 in Amsterdam en online via skins.nl