LEBON: ORGANIC TOOTHPASTE COLLECTION

VEILIGE EN LUXE TANDENPOETSEN.

Je zou denken dat een product als tandpasta dat in je mond gaat geen twijfelachtige ingrediënten bevat. Het tegendeel is waar, vooral de grote merken stoppen automatisch verontrustende chemische middelen in tandpasta. Neem Sodium Lauryl Sulfate (SLS), een chemisch schoonmaakmiddel, beter is dit ingrediënt te mijden (in alles) vanwege onder andere de irriterende werking en erger.

Gelukkig verschijnen er steeds meer veilige tandpasta’s met organic ingrediënten. Het Franse Lebon werd vorig jaar gelanceerd. De zeer luxe ogende tandpasta-tubes zijn het geesteskindje van Richard en Stephanie Le Bon, hij is apotheker en dermatoloog en zij kunsthistorica en fotograaf. Ze delen samen een passie voor de natuur én wonen in Zuid-Frankrijk wat het duo op het idee bracht om in Grasse - sinds eeuwen het epicentrum van de parfumerie -  ingrediënten voor de tandpasta te laten ontwikkelen.

Lebon-natural-whitening-toothpaste.jpeg

Lebon is volledig organic, dat proef je, maar dat heerlijk geurtje dan? Ook dat is natuurlijk. Zo laat Lebon Cap Ferrat Mood een frisse mint geur na. Lebon Sweet Extravaganza bevat zelfs roos,  sinaasappel en mint.

Lebon is vrij van het eerder genoemde SLS, Parabenen, fluoride, titanium en kunstmatige zoetstoffen. Doe er wel een beetje zuinig mee, want hoewel een prachtproduct, is Lebon flink aan de prijs - €18,50 75 ml. Lebon Le White met groene thee en mint kost €21,50. In totaal zijn er zo’n zes varianten, prijzig maar wel juweeltjes op het badkamerplankje. Een kleine tube kost €9 25ml. Ik zeg, probeer het eens.

In Nederland te koop via onder andere Cosmania.nl