MASCARA: 4 X NIEUW


MASCARA REVOLUTIE

“Zonder mascara zie ik er uit als een dode vis” De geïnterviewde was Ines de la Fressange, en óf ze het meende. Het Parijse icoon wapperde chic met haar lange wimpers terwijl ze sprak over haar succesvolle stijlbijbel over Parijs.

EISEN. Tsja, mascara, denk vooral niet dat ze allemaal hetzelfde zijn. Mascara’s zijn big business. Een recent Amerikaans onderzoek onder 7.000 beautyconsumenten wijst uit dat 89% van hen dit jaar een mascara heeft gekocht. Logisch dat merken die hun eerste of een nieuwe mascara lanceren substantiële bedragen investeren in een product dat zich onderscheidt, zoals met een 3D-geprint borsteltje, waarover later meer. Sinds de eerste mascara – een mengsel van koolstof en vaseline dat met een borsteltje werd aangebracht – is de keus bijna gekmakend geworden. De eigenschappen die steevast hoog scoren zijn volume, lange wimpers, waterproof en sinds kort vegan.

Mascara3.jpg

VEGAN. Dat het succesvol in de markt zetten van bijvoorbeeld een vegan mascara geen sinecure is, kan Glossier beamen. Het productontwikkelingteam van het gehypte merk wist via de sociale media dat fans smachtten naar Glossiers eerste wimperproduct. Lash Slick werd in mei online gelanceerd. En, zo ronkte het persbericht, er waren 248 pogingen in 18 maanden (getallen maken altijd indruk) gedaan om de perfecte formule te ontwikkelen. Lash Slick werd aangeprezen als vegan, máár, zo ontdekten bijdehante klanten, een van de hoofdingrediënten is bijenwas. Dus is Lash Slick écht niet vegan. Foei!

mascara25jan16_forweb_800x.jpg

HONINGRAAT. Geen woord is gelogen aan Le Volume Révolution de Chanel, een innovatieve mascara die is uitgerust met een 3D-geprint borsteltje. Dankzij de geprinte honingraatstructuur vult de mascaraborstel zich met exact de juiste hoeveelheid mascara, precies genoeg voor, zonder extra dip, mooie volumineuze, diep zwarte lange wimpers. De gevreesde dode-vis-blik is hiermee voorgoed verleden tijd.

Pixie. Lower Lash Mascara €14. cosmania.nl

Chanel. Le Volume Révolution de Chanel. €36. chanel.com

Helena Rubenstein. Lash Queen Feline Elegance: Deployment €35. iciparisxl.nl

NARS. Climax Mascara. €25. debijenkorf.nl