AMANDA RIJFF OVER FOUNDATIONS

1000 & 1 FOUNDATIONS

 “Ik vind het fantastisch dat er op foundation gebied nu voor bijna iedereen voldoende keus is en dat de beautymerken steeds beter rekening houden met alle internationale kleurschakeringen”, zegt Amanda Rijff, influencer en auteur van Flawless. “Het is hoog tijd dat alle mensen de juiste foundation kunnen kiezen.”

Amanda Rijff 1 (002).jpg

“Let op bij kopen van een foundation dat deze past bij de ondertoon van je huid. Een foundation mag geen masker-effect hebben, maar moet je kleurtoon complementeren. Houd er rekening mee dat foundations kunnen oxideren, want door de zuurgraad van de huid kleurt een foundation gedurende dag donkerder. Je kunt het beste twee of drie kleuren een paar dagen testen voordat je tot aanschaf overgaat. Zelf ben ik fan van lichtgewicht foundations, zoals een BB (Blemish Balm) of CC (Colour Corrective), want deze getinte verzorging biedt vaak voldoende dekking. Kleine oneffenheden kun je altijd camoufleren.

foundations4.jpg

“Veelgemaakte fout: foundation aanbrengen op het hele gezicht. De T-zone is altijd vetter dus hier spaarzaam aanbrengen. Houd het accent op wangen en kin, en blending is key! Stop bij de kaaklijn en breng geen foundation aan op de hals. Met de juiste kleur is dat echt niet nodig.

Foundations1.jpg

“Tip voor beautymerken: zorg voor een divers team dat de verschillende kleurschakeringen en kwaliteiten goed kan testen. Een donkere huid heeft bijvoorbeeld meer dan 250 kleurschakeringen en is vaak vetter. Een vol dekkende foundation werkt dus niet en glijdt gedurende de dag van het gezicht, en zorgt voor verstoppingen van de huid. Een droge blanke couperose-huid heeft veel meer baat bij een verzorgende foundation die wat voller aanvoelt maar niet vet is.”

foundations armani.jpg