GLOSS, GLOSSIER, GLOSSIEST

ZO WERKT GLANS IN MAKE-UP

Zo hoort het: in de herfst ga je over naar donkerder tinten, in de winter is het mat, pastel in de lente, glans en knalkleuren in de zomer. Inmiddels zijn de creative directors van make-upmerken niet meer zo streng in de leer. Een voorbeeld? Gloss. Glans op de lippen kennen we wel, maar op de jukbeenderen gaat het dit voorjaar om een transparante, shiny laag in plaats van een highlighter. Of een gekleurde latex- of jelly-achtige laag op de oogleden. Op de catwalks van lente 2019 bijvoorbeeld te zien bij Balmain, Byblos, Ashish, House of Holland en Zadig & Voltaire.

YSL_The-Shock-Eye-Gloss-Smudger_01.jpg

Glans wordt vaak in verband gebracht met gezond en jong. Glanzend haar oogt gezond, een jonge huid heeft van zichzelf een mooie glans. Een glanzend product droogt de huid niet uit en zo ontwikkelt make-up zich richting huidverzorging.

gLOSS2.jpg

Hoe werkt glans in make-up? Het trekt door de weerspiegeling van het licht de aandacht naar de plek waar het is aangebracht. Nieuw zijn de gloss sticks die je met een swipe direct op de huid aanbrengt. Er is ook een goedkope oplossing die vaak door make-upartiesten wordt ingezet: vaseline. Likje met een vinger op de jukbeenderen of oogleden en klaar.

gLOSS3.jpg

Tekst Sylvia Platjouw

Smashbox. Huid Crystalized Shimmer Drops €30, Chanel. Eye Gloss Ombre Première 057 €34, M.A.C. Mixing Medium Shine €23, Vaseline. €1, Shiseido. Lips Crystal GelGloss €26, YSL. Eye Gloss Smudger €35

gLOSS1.jpg