HOT: VERSACE EROS FLAME

IN VUUR & VLAM MET VERSACE

Nee, een erg lucky life heeft de flamboyante Donatella Versace niet altijd gehad. Het leven van de 64-jarige platinablonde kent nogal wat dalen – moord, familiedrama’s, zakelijk echec. Welkom hoogtepunt in 2011: de samenwerking met H&M waarmee Versace zich in de kijker speelt bij een nieuwe, hippe generatie. In 2017 is de Versace Tribute show met 80s supermodellen  een lucratieve stunt. Naomi Campbell, Claudia Schiffer en Cindy Crawford in Versace’s typerende zilveren mesh-jurkjes, barokke gouden prints en het alom aanwezige Medusa-hoofd, zorgen dat het Italiaanse label uit de rode cijfers kruipt.

Versace Eros Flame parfum.jpg

 Donatella Versace leidt het modehuis sinds de moord op haar broer Gianni in 1997. Zijn dood is het begin van Versace’s neergang: slordig gemaakte couture, falend management en slechte showrecensies. Of de teruggang ook had ingezet als broer Gianni nog had geleefd? Gezien het veranderde modebeeld – grunge en minimalisme (Prada, Helmut Lang, CK) - waarschijnlijk wel. De stijl van More is More is passé.

En nu? Het gaat florissant met ‘Korsace’, zoals het merk gekscherend wordt genoemd sinds Donatella het familiebedrijf eind 2018 voor € 1,83 miljard verkocht aan Michael Kors Holding Limited. Heeft Versace haar ziel verkocht?, gonst het via de sociale media. Verbolgen zegt Donatella dat ze niet begrijpt waarom iedereen denkt dat Versace onder Kors een massa-label wordt. “Met alle respect voor Michael Kors, maar Versace zal altijd een luxelabel blijven. We produceren geen enkel item buiten Italië. Onze Chain Reaction sneaker is een hit, maar we zullen de schoen nooit in China laten maken omdat we er dan 15.000 meer kunnen verkopen.”

De parfumtak bloeit dankzij Versace’s renaissance als nooit te voren. Wellicht krijgt het label nog een extra impuls door een tof musthave Versace T-shirt in de collectie, met daarop gedrukt de advertentie van het parfum Blonde uit 1995 met Donatella’s jonge hoofd, geschoten door de beroemde fotograaf Richard Avedon. Laat het actualiseren van archiefstukken maar over aan Donatella, ze is er een meesteres in.

Net als de onderscheidende mode van Versace spat de glamour ook af van Eros Flame, een robuuste mannengeur in een vurig rode flacon voorzien van het begeerlijke Medusa-hoofd en Versace’s al even kenmerkende Griekse meandermotief. Voor klatergoud met een knipoog in de badkamer.

 Eros Flame € 77,60 50ml iciparisxl.nl, T-shirt Blonde €460 versace.com