3 x CLEAN BEAUTY WEBSITES

ONTDEK: GREENBEAUTY MARKET & BIO’TY LAB & BEAUTSY

Weet jij wat je vanmorgen op je huid hebt gesmeerd? Dan bedoelen we niet het merk, maar de ingredienten van je dagcreme/primer/mascara.

De afgelopen jaren zijn mensen meer dan ooit mindful over wat ze smeren op hun lichaam. We weten dat chemicaliën verborgen in serums, maskers en vochtinbrengende crèmes schadelijk effecten kunnen hebben op het milieu en de hormoonhuishouding ontregelen. Twee veelvoorkomende ingredienten zijn onder andere het anti-bacteriele middel Triclosan in dat zit in tandpasta, shampoo, zeep en face wash. Deze, maar ook andere huidverzorging die we dagelijks gebruiken bevatten ook meestal synthetische geuren waarvan inmiddels bekend is dat ze huid irritaties kunnen veroorzaken.

cleanb5.jpg

Dankzij onze snelgroeiende bewustwording en aangepaste levenstijl groeit de interesse naar duurzaam geproduceerde beautylabels en vegan beauty producten met ingrediënten van dierlijke oorsprong waaronder lanoline maar ook bijenwas, honing, collageen, paardenhaar, eieren en melk.

Clean beautylabels vind je sporadisch in fysieke winkels. Online zijn ze tegenwoordig makkelijk te vinden onder andere via de onderstaande sites.

Gloednieuw is BEAUTSY.COM met clean beauty van Beautsy-founder Jessica Schuddeboom. Ze heeft zelf al haar hele leven last van een gevoelige huid en merkte dat de beautyindustrie niet altijd producten dermatologisch test en dat veel van de ingrediënten in skincare- en beautyproducten niet milieu-vriendelijk zijn en niet altijd nodig zijn voor je huid.

Beautsy.jpeg

Beautsy.com verkoopt momenteel een twaalftal merken, volgens Jessica: ‘Kleine, onafhankelijke merken en mooie labels opgezet door vrouwelijke ondernemers die 100% natuurlijke skincareproducten aanbieden. Die merken wilde ik in Nederland een platform gaan geven.’ Jessica’s droom is een pop-up store. Die komt gezien de bevlogenheid van Jessica er vast en zeker.

Het Nederlandstalige Beautsy.com verkoopt hoofdzakelijk skin care en een drietal beauty-producten. Ontdekt: Le Prunier, Salt & Stone, Agent Nateur, Plant Apothecary, Merme Berlijn, Hynt Beauty en Nectar Organics.

Cleana.jpg

BIOTYLAB.COM is geen nieuwkomer, de site bestaat al een tijdje maar is sinds januari 2018 overgenomen door Anne Poelmans, o.a. eerder werkzaam als hoofdstylist van Elle België. Vanuit haar passie voor beauty nam ze biotylab.com over. Ze stopte met enkele merken, en voegde haar eigen favoriete organic beautyproducten toe (ook voor baby’s en kinderen!) waaronder het onweerstaanbare Minois Paris met zachte, natuurlijke formules speciaal voor de kleintjes.

cleanb.jpg

Tegenwoordig telt het Nederlandstalige biotylab.com zo’n 38 diverse merken waaronder RMS Beauty (prachtige highlighters), Tan Organic (verantwoord bruin worden),  Konjac Sponge Co (zuiverende Koreaanse sponsen), Lebon (mondverzorging) Kure Bazaar (nagellak) en zelfs het geweldige groene Nederlandse parfumlabel Abel.

cleanb2.jpg

Volgens Anne zoeken haar klanten vooral naar luxe skin care die de huid verbeteren in het ‘groen’ segment. Een voorbeeld hiervan is het IJslandse Bio Effect met het eiwit dat uit gerst wordt geëxtraheert en huidcelvernieuwing stimuleert. Zelf raakte Anne door het Bio Effect EGF-serum (€135 15ml, nu met gratis micellair water en dagserum) af van haar voorhoofdrimpel.

Opvallend label is Ere Perez Natural Cosmetics, natuurlijke make-up met o.a een lichtgewicht foundation op basis van het onsteking genezende quinoa en zwarte bes voor de vitamines en antioxidanten (Quinoa Water Foundation 30ml €35).

cleanb4.jpg

Onder het Biotylab Private Label brengt Anne zachte, wasbare wattenschijfjes (10 cm x 10 cm) uit die zijn gemaakt van organic katoen. Een zo’n wasbaar doekje kun je nat of droog meerdere malen gebruiken (3 stuks voor €14). Heb je vragen? Schroom niet om Anne om persoonlijk advies te vragen via what’s app, sms of mail. Bij elke bestelling krijg je gratis monsters.

GREENBEAUTYMARKET.COM is pas recent online en het geesteskindje van Robbie ter Haak en Geertje van Bavel die ook blogt op de site over clean beauty. Wat meteen opvalt aan deze Engelstalige site is dat er veel aandacht is besteedt aan de fotografie, met modellen, voor een eigentijdse uitstraling.

Via Greenbeauty Marktet maak je kennis met zo’n 13 merken, de oprichters claimen dat ze alleen de beste producten verkopen, en die zijn allemaal organic, vegan en natuurlijk. Transparantie staat hoog in het vaandel. Via de site kun je je aanmelden voor het test-team.

Cleanc6.jpg

Greenbeauty Market verkoopt onder andere Manasi 7 is opgericht door make-up artist Susanne Manasi die zich specialiseerde in tijdloze slow beauty met onder andere zeer gepigmenteerde make-up.

Cleanc.jpg

 Het Schotse Aster & Bay komt voort uit een studie kruidenkunde en bevat inderdaad kruiden, planten maar ook rode biet. Ik probeerde de 100% organic hydraterende Lip Tint Oil (10ml €20), een serum op plantenbasis voor glossy lippen met o.a jojoba olie en inderdaad rode biet. Prachtig verpakt in glas, een verantwoord hebbedingetje.

Cleanc4.jpg

Het Deense Grums verwerkt koffie in huidverzorging verpakt in coole duurzame verpakking. Zeewier is het ster-ingredient in Haekels skin care. Ook K-Beauty is vertegenwoordigd met Aromatica uit Seoul dat voort komt uit de passie voor aromatherapie. Het Koreaanse Olicarrier is gespecialiseerd in skin care met olijfolie. Verrassend is Daily Concepts met luxe duurzame beautytools waaronder de onvermijdelijke Jade Face Roller (€25).

cleanc2.jpg

Van de dertien merken zijn er drie ook te koop via biotylab.com: Ere Perez, Egyptian Magic en Abel. Egyptian Magic Balsem is daar wel €5 duurder. Prijzen vergelijken loont.