HYPE OF FLOP: KLAAR VOOR HAUS LABORATORIES?

LADY GAGA KIEST RISKANTE VERKOOP STRATEGIE

 Deze week kondigde Lady Gaga Haus Laboratories aan, haar eerste beautycollectie. Vanaf maandag te bestellen via pre-order via Amazon. Alleen niet in Nederland, wel vanuit Duitsland en Frankrijk.

Op zich zijn make-up en de Lady geen onlogische match. De vrouw houdt er wel van! Eigenlijk wonderlijk dat het zo lang - 15 jaar -  heeft geduurd! Net als concurrent Rihanna, zet Gaga in op inclusiviteit. Haus Laboratories is voor iedereen.

Kits1.jpg

Qua verkoop gaat de voormalige serveerster in zee met Amazon, hoewel de verkoopcijfers op deze martkplaats wel stijgen, is dit geen voor de hand liggende keus. Lady Gaga had het zichzelf gemakkelijker gemaakt als ze in zee was gegaan met een beautymarktleider als Sephora of Ulta.

Wat we kunnen verwachten? Zes kits (ca. €42 per stuk), genaamd Haus Collections, met elk drie producten – een lip liner, lip gloss, en een multi-use pigment genaamd Glam Attack. De kits dragen namen als Haus of Goddess, Haus of Rockstar en Haus of Dynasty. Eerlijk gezegd is MIRROR MIRROR niet bijster onder indruk, vooral niet van de naam (te klinisch en skin care-achtig) , ook de vormgeving oogt vrij poor. Maar we kunnen natuurlijk niet wachten om het uit te proberen.

Kits2.jpg