THE LOOK: SCIENCE FICTION GLAMOUR

SHOW: Ronald van der Kemp/RVDK. Couture Najaar 2018. MAKE-UPARTIST: Sil Bruinsma/Streeters NY voor M.A.C Cosmetics.

MAKE-UP: “De RVDK beauty-look was dit seizoen geïnspireerd op de sterke Helmut Newton-vrouw. Denk aan donkere, smokey ogen, een lichte huid en fel rode glossy mond. De collectie bevatte ook elementen uit de sci-fi-klassieker Blade Runner. Het airbrush ‘masker’ dat Daryl Hannah in die film bij zichzelf aanbracht, vormde de inspiratie voor de zwarte en rode streep die ik over de ogen heb getrokken. Sciencefiction glamour!”

EYES: “De zwarte ‘airbrush’ streep is aangebracht met M.A.C Blacktrack Gel Liner en Smolder Pencil. De rode streep is een combinatie van M.A.C Paint Stick in Process Magenta en Basic Red.”

M.A.C BLACKTRACK GEL LINER

M.A.C BLACKTRACK GEL LINER

LIPS: “Voor de glossy mond heb ik M.A.C Retro Matte Liquid Lipcolor in Fashion Legacy gebruikt. Fel rood met een hint oranje voor extra ‘pop’. M.A.C Lipglass geeft de hele look een 70’s YSL-gloss.”

WHY: “Ronalds collecties zijn nooit één geheel. Zijn kracht ligt in het experiment met kleur, textuur en volume. Zelfs wanneer de looks bijna iets conservatiefs hebben, zit er ook altijd een randje punk/rock aan. In make-up zoekt hij naar dezelfde dualiteit. Sensuele, rode, glanzende lippen en een agressieve, zwarte veeg over de ogen.”


Illustratie: Roxy van Bemmel