KJEAR WEIS: ORGANIC BEAUTY TALKS

Kjear1.jpg

Organic, gecertificeerde make-upmerken, zijn anno 2018 nog steeds amper te vinden. Gelukkig is daar Kjear Weis, opgericht in 2010 door Kirsten Kjaer Weis. Inmiddels is de blonde Deense met haar als maar groeiende bedrijf verhuisd naar New York. Kjaer is van oorsprong make-up artist, in 2010 lanceerde ze enkele oogschaduws, vervolgens een mascara, foundations en lipsticks. Haar meest recente product is een organic moisterizing olie die ook geschikt is als primer. Het merk Kjaer Weis is te koop bij Skins Cosmetics.

MIRROR MIRROR legt Kirsten een aantal dilemma vragen voor.

Denemarken of New York?

“Denemarken. Ik woon inmiddels 20 jaar in New York maar Denemarken blijft mijn thuis vanwege de relaxte lifestyle. Maar zakelijk gezien werkt het daar niet voor mij, het land is klein en té gezellig. New York daagt mij uit.”

Make-up artist of ondernemer?

“Ondernemer. Als ondernemer in beauty heb ik echt iets nieuws kunnen toevoegen aan bestaande conventionale merken die de markt domineren. Ik heb een niche gevonden. Als make-up artist wist ik zeker dat mijn organic producten zouden aanslaan omdat ik door mijn werk vaak modellen tegen kwam die kampten met allerlei huidproblemen zoals rode ogen. Ze waarschuwden: ‘Smeer de gebruikelijke producten niet op huid’. Dat zette me aan het denken. Al snel vond ik een geweldige ‘groene’ producent in Italië waar ik nog altijd mee werk. Samen bedenken we alternatieve producten, zo vervangen wij siliconen door oliën, boters en soorten was.”

Kjaer1.jpg

Bestsellers of out of stock producten?

“Bestsellers, maar beide zijn belangrijk. Zodra iets out of stock is wordt het opeens begeerlijk. Wat betreft bestsellers hoor ik graag de feedback over wat een product doet voor een vrouw.”

Kjaer_Weis_Skins_Cosmetics2.jpg

Waterproof mascara of spray-on nagellak?

“Geen van beide. Ik heb nooit gehoord van spray-on nail polish. En van waterproof mascara gaan je ogen op den duur irriteren omdat het hard core synthetics bevat wat nodig is om waterproof te zijn. En wanneer draag je waterproof mascara? Op een bruiloft misschien? Misschien leuk om te weten; ik heb mijn mascara zelf getest tijdens een zweterige Bikram yoga sessie. Het bleef netjes zitten.”

Halal make-up of alcohol-vrije parfum?

“Alcohol-vrije parfums. Al draag ik nooit parfums omdat ik er hoofdpijn van krijg. Ik heb geen idee of er een markt is voor halal make-up (zonder gelatine afkomstig van varkers, red.). De enige producten die ik verkoop met ‘input’ van dieren bevatten bijenwas of karmijn.”

Kjaer3.jpeg

Crème of poeder oogschaduw?

“Poeder. Dat blijft langer goed zitten. Crème smelt vrijwel meteen. Maar ik moet zeggen dat ik ‘completely obsessed’ ben door crème. Tip: breng wat crème aan over poeder en het resultaat is een soort van wet look.”

Kjaer.jpg