G(L)OW NUDE

BUDGET TIP: PS...NUDES.

Nude is niet meer zo natural als het was vóór de invloedrijke en opgedirkte Kardashians met hun obsessieve beauty-rituelen.

Primark_Beauty-1810101_D23_Nude-Nudes-Holographic-Highlighter_UK-N,NE-E_P-4,E-5_WK21 copy.jpg

Ooit, in een ver pré-Kardashiantijdperk, stond nude voor au naturel. Die gezonde ‘natuurlijke’ teint kwam dan wel uit een potje. Van bijvoorbeeld Bobbi Brown, die begin jaren negentig doorbreekt als Queen of Nude, omdat ze als make-upartist gefrustreerd raakt door het gebrek aan flatterende tinten. Ze vond het aanbod of té blauw, té fuchsia, té donker, of gewoon té veel. Kortom: kunstmatig en onnatuurlijk.

Primark_Beauty-0890501_D23_Nude-Nudes-Ultra-Matte-Lipstck_UK-N,NE-E_P-1.5,E-2_WK21.jpg

Brown ging aan de slag en creëerde nude looks in neutrale, zachte skin-hugging kleuren. Ze wilde vrouwen zien met een natuurlijke blos, ‘opgewekte’ jukbeenderen, perfecte lippen en levendige ogen. Het eerste Bobbi Brown product, gelanceerd in 1991 was een lipstick in tien bruintinten.

Primark_Beauty-1129601_D23_Nude-Nudes-Ultimate-Lip-Collection_UK-N,NE-E_P-6,E-8_WK21.jpg

  We zijn 27 jaar verder. Nieuwe tijden, andere schoonheidsidealen. Er zijn inmiddels meer make-upmerken die nudes verkopen om er gezond en fris mee uit te zien (No Makeup Skincare van Nicholas Perricone MD). Maar ook merken die de huid op subtiele wijze opwarmen met tinten bruin en roze (Les Beiges Healthy Glow Foundation SPF 25 van Chanel), of een juist een gebronsd uiterlijk accentueren (Ambient Lighting Bronzer van Hourglass).

Primark_Beauty-3669301_D23_White_Nude-Nudes-Nail-Polish_UK-N,NE-E_P-1.5,E-2_WK21.jpg

Met modieuze make-uptechnieken als highlighten, stroben, sculpten en contouren heeft nude letterlijk nieuwe dimensies gekregen. Wil je diepte creëren dan zijn verschillende nude-tinten nodig. Net als foundations zijn ze tegenwoordig te koop in een uitgebreid scala. PS…Primark pakt voor een prikkie uitgebreid uit met een duizelingwekkende Nudes Collection waaronder het PS…Nudes Highlight and Contour Kit. Voor verschillende make-uplooks is er het PS…Nudes 28 Shade Eye Shadow Palette met 28 tinten in verschillende texturen. De uiteindelijke effecten verschillen, maar ze vallen allemaal onder de noemer nude.

PRIMARK PS…Nudes 28 Shade Eye Shadow Palette €10 PS…Ultra Matte Lipstick €2. Metallic Eye Crème €3 PS…Ultimate Lip Collection Set €8 PS…Nudes Nail Polish €2 PS…Nudes Holographic Highlight Stick €5 PS…Nudes Lip  Matte €4 PS…Nudes Lip Metallic €4