DIOR HAUTE COUTURE S/S 2019: PUNKY PIERROT

NADRUK OP DE OGEN

De Belgische Peter Philips bedacht voor de Dior Haute Couture Show voor zomer 2019 een expressieve make-uplook met een bijzonder opvallende oogmake-up.

Peter Philips - sinds 2014 werkzaam voor Dior als Creative & Image Director voor Dior make-up legt uit: “Ik koos voor een donkere, grafische ietwat ‘rommelige’ look met een punk-esthetiek in combinatie met een dromerig pierrotgevoel. De nadruk lag op de ogen; ze zijn intrigerend en trekken de alle aandacht.”

VLappartient-Dior-4803.jpg

"Om deze look te krijgen heb ik de wimpers gekruld en de ogen omlijst met een zwarte liner. Hiervoor gebruikte ik de Diorshow On Stage Liner Matte Black Pen 091. Voor het Pierrot-effect tekende ik een verticaal lijntje onder de pupil. Vervolgens maakte ik voor een imperfect punky-look té strakke lijnen vlekkerig en vervaagde de oogranden met Crayon Eyeliner Waterproof Noir Trinidad 049. Tot slot gebruikte ik voor de onderstewimperlijn Khôl Black Khôl 099.

Dior-Backstage-Face-Body-Foundation.jpg

De basis voor de huid is Dior Backstage Face en Body Foundation die verkrijgbaar is in 40 tinten. Philips combineerde de foundation met touch-ups van Diorskin Forever Undercover Concealer.

Dior3.jpg

Voor een natuurlijk effect behandelde Philips de lippen met Dior Lip Sugar Scrub 001 Pink, en Dior Lip Maximizer 001 Pink. De nagels zijn gelakt met Dior vernis Muguet 108.

Dior1.jpg

Credits: S/S 2019 Haute-couture, Dior show backstage, Dior make-up created and styled by Peter Philips. Photography: Vincent Lappartient for Christian Dior parfums