NIEUW: LIP BLUSHING

MOOI, DUUR EN PIJNLIJK

Het tatoeëren van permanente make-up rukte op in de jaren tachtig. Waren toen de resultaten niet al te verfijnd vanwege dikke naalden, té krachtige tattoo guns maar ook broddelwerk – tegenwoordig zijn er experts en is de techniek met fijnere naalden sterk verbeterd.

Een van de meest populaire behandelingen op het gebied van semi-permanente make-up is de eyebrow microblading techniek, het laten tatoeëren van vollere wenkbrauwen met een fijn naaldje waarmee voor het mooiste resultaat geen inkt maar licht pigment met de hand, dus niet machinaal, wordt aangebracht.

Al gehoord van lip blushing? Deze semi-permanente tattoo-techniek geeft lippen een natuurlijke kleur die ruim een jaar tot zelfs twee, blijft zitten. Waarom iemand dat zou laten doen?

Als we ouder worden neemt de kleur van de lippen af en de vorm van de cupido-boog vervaagd. Dat komt onder andere door vermindering van bloedtoevoer, maar kan ook komen door stress, roken en schade van zon. Een ouderdomsverschijnsel is de afname van collageen waardoor lippen vorm verliezen. Vandaar de populariteit van lip plumping producten en lip gloss!

Pluspunt van lip blushing: het stimuleert de aanmaak van collageen. Nadeel, het is een prijzige behandeling – reken op een paar duizend euro – en niet geheel pijnloos. Doen?

Foto: Carlijn Jacobs voor Mirror Mirror, Make-up Kathinka Gernand @unspoken.