CÉCILE PARAVINA OVER SAMENWERKEN MET NINAMOUNAH

INSECTENVLEUGELS EN ROZENDOORNEN

Vanavond is de show van Ninamounah, voor make-up werkt de ontwerpster samen met de Franse Cécile Paravina. MIRROR MIRROR maakt voor de show kennis met het aanstormende make-up talent.

Cécile Paravina groeide op in een klein stadje in het noordoosten van Frankrijk. Vanaf jonge leeftijd weet ze dat ze iets wil doen in de mode, en verhuisd naar België om daar te gaan studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Als  modestudent ontwikkelt ze een sterke interesse in schoonheid, en gaat als autodidactische visagist samen werken met de Zwitserse fotograaf Lee Wei Swee en doet make-up en bodypainting voor Antwerpse masterstudenten. In januari 2018 verhuist Cécile voor haar carrière naar Parijs, en perfectioneert haar portfolio. Sinds kort is ze als make-up artist aangesloten bij het prestigieuze agentschap Bryant Artists.

Wat is er zo fascinerend aan het beroep make-up artist?

 “De mogelijkheid om met verschillende teams en ontwerpers te werken is erg opwindend. En vanuit mijn perspectief zie ik schoonheid als een uitdagend veld, het biedt voldoende ruimte voor experimenten.”

Is dit je eerste samenwerking met Ninamounah?

“Ninamounah wordt mijn tweede show als key make-up artist, en mijn eerste samenwerking met het merk.”

Voor een show werkt een visagist binnen de visie van een ontwerper – in dit geval Ninamounah - wat houdt jullie samenwerking in?

“Ninamounah en Yann Turchi (haarstylist) en ik kwamen afgelopen zomer samen in Parijs om het project te bespreken. Na het bestuderen van hun concept, heb ik make-up bedacht die in het verlengde ligt van het silhouet. Het gebruik van organische en biologisch afbreekbare dingen zoals insectenvleugels en rozendoornen voor op het gezicht sluiten aan bij de visie Ninamounah en Yann.

Waarom sluit jouw stijl zo goed aan bij Ninamounah?

 “Ninamounahs esthetiek komt overeen met de thema's waar ik me toe aangetrokken voel, met name de parallellen tussen biologie en mode. Ik herinner me dat ze mijn zelfgemaakte verenwimpers noemden als een van haar favoriete looks. We zagen beide gelijkenis in onze ons eerdere werk waardoor ik me creatief en comfortabel voelde.”