CHANEL: Feestelijke Rouge Noir Ode

 

Collection-Rouge-Noir-Absolument_Visual.jpg

 

Wat de cruise- en resortcollecties als tussencollecties zijn voor de mode, is de jaarlijkse Holiday collectie voor de make-up. Te zien aan de omvang van de verschillende Holiday collecties die op mijn bureau belanden, is het een fenomeen om serieus te nemen. Wat opvalt is dat elke Holiday vrij uitgesproken qua stijl is, en dat goud domineert.

Chanel Collection Rouge Noir Absolument is een ode aan Rouge Noir, de diep rode cult nagellak met een zweem zwart uit 1995.Twintig jaar later verenigt het intense karakter van dit concept zich met typische feestelijke accenten zoals lamé en goudgeel saffraan, maar ook met vrouwelijk zacht roze.

Rouge Noir Absolument blinkt met glans, gloss en metallic-effecten

Mysterieuze Ogen

Het Kôhl potlood duikt de laatste tijd weer steeds vaker op. Met het vlijmscherpe Rouge Noir oogpotlood Le Crayon Khôl krijg je een extra mystieke oogopslag. Het eigentijdse goudgele saffraankleurige accent zet je met Le Crayon Yeux.

Metallic saffraan is ook een van de vier tinten in La Creation Exclusieve, een oogschaduwpalet waarin wederom de tint Rouge Noir centraal staat.  

De diep donkere zwarte Rouge Noir mascara is het alternatief voor de zwarte variant. Le Crayon Khôl €  22,00. Le Crayon Yeux € 22,00. Le Crayon Yeux € 22,00. La Creation Exclusive € 52,00. Le Volume de Chanel € 32,00.

Sensuele Lippen

Voor de lippen stelt Chanel verschillende texturen en tinten voor. In mat, fluweel en gloss; en van nude tot rood. Rouge Allure  – nr 109 – is de klassieker die in geen make-upcollectie mag ontbreken. Rouge Allure 109 € 33,50. Rouge Allure Gloss € 33,00. Lèvres scintillantes € 29,00. Rouge Allure Velvet € 33,50.

Sprankelende Nagels

Je maakt de look af met Le Top Coat. Deze bijzondere transparante coating bevat minieme goudglittertjes. Lak ze over Rouge Noir of Rose Fusion, en je nagels sprankelen bij elke beweging. Nagellak: € 32,50. Le Top Coat € 24,50.

Verder bevat deze uitgebreide feestcollectie nog Illusion D’Ombre, een longlasting Rouge Noir metallic oogschaduw in bruin/paars die schittert op het ooglid als een edelsteen (€ 31,00). Het glanzende poeder Joues Contraste Lumière (€ 41,00) glanst vrij ingetogen als high lighter voor op de jukbeenderen. Alles bij elkaar is de Rouge Noir Absolument collectie indrukwekkend.

Rouge Allure Rouge Noir € 33,50