ZIEN: De Belgen

Voor een klein land kan België bogen op flink wat modetalenten.

 

Dries Van Noten, Martin Margiela en Ann DeMeulemeester, als een wervelstorm stegen ze in de jaren tachtig tot de hoogste moderegionen. Surrealistisch, avant-gardistisch en expliciet: dat zijn de sleutelwoorden van de Belgische mode. De tentoonstelling De Belgen schetst een uniek historisch beeld van het DNA van de Belgische mode, van de legendarische Antwerpse Zes met onder meer Dries van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester, tot de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons.

Een overwacht modeverhaal

Naast de gevestigde waarden worden invloedrijke spelers uit verschillende mode- en kunstdisciplines belicht. We zetten ook het belang van de Belgische modescholen in de verf, vooral de Modeacademie in Antwerpen en La Cambre in Brussel. Opkomend talent mag uiteraard niet ontbreken, denk maar aan Jean-Paul Lespagnard en Christian Wijnants.

Paleis voor de Schone Kunsten. 05.06 - 13.09.2015