PROJECTIE ALS INSPIRATIE VOOR ‘MERGE’ VIDEO

MERGE DOOR DIANA KEISA & KRISTIANA ZAULA

 Merge is een korte video die is gemaakt door Diana Keisa, met make-up van Kristiana Zaula. In dit interview leggen ze hun fascinatie uit voor vormen en kleuren.

“Onze belangrijkste inspiratie: beelden die met een projector op een oppervlak worden geprojecteerd. Fascinerend, omdat dit een onderwerp visueel vervormt, en vormen en kleuren worden samengevoegd met het gezicht, lichaam en kleding. Ook is er een verband tussen deze looks en Japanse manga en anime-esthetiek, met een vleugje futuristische cyberpunk-visuals.

 Wat was het concept voor de video? “We zagen al vaker mode- of kunstconcepten met projectoren als medium voor expressie. Maar we hadden nog nooit make-up zien samenvloeien met geprojecteerde beelden. We hebben ons concept gebaseerd aan de hand van zoekwoorden als ‘shapeshifting’, ‘chameleon’, en ‘blend in to stand out’.

1_Projections3.jpg

Kun je iets vertellen over de make-up? “Nadat we de juiste afbeeldingen hadden gekozen om op het model te projecteren, wist Kristiana wat voor make-up ze wilde, met soortgelijke vormen en kleurenschema's. Dit is vooral duidelijk terug te zien in de zilveren ‘Crushed Diamond’ look – aan de structuur en de plaatsing van de betoverende make-up op het gezicht”

2_Projections5.jpg

Hoe omschrijven jullie Kristiana's stijl als make-up artist? “Multidimensionaal. Haar stijl is schilderachtig, maar niet chaotisch. Het is een mix van klassieke schoonheid meets moderne jeugd, met een sterke eigentijdse inspiratie. Ze bedenkt haar eigen creatieve concepten op het gebied van schoonheid, en dat heeft zeker het perspectief breder gemaakt over hoe we beide naar dingen kijken.”

 Wiens idee was het om een korte video film te maken? “Dat was het idee van Diana. Ze was gefascineerd door dit concept, en hield van het idee om een soort expressie en beweging van het model vast te leggen. Het model Bayana deed het geweldig en kon zich helemaal inleven in dit vreemde karakter. Ik denk dat de video daarom voor zich spreekt.”

4_Projections4.jpg

 Was het leuk om het te maken? “Natuurlijk! Kristiana en ik zijn goede vrienden, dus als we samen aan een project werken, worden we erg enthousiast. Voor ons draait het allemaal om die creatieve energie en enthousiasme om iets unieks te produceren.”