RESTAURANT TIP IN AMSTERDAM. ROBERTO’S: PURA CUCINA ITALIANA

Roberto’s filosofie is het gebruik van alléén de allerbeste Italiaanse producten en maximaal drie smaken per gerecht. Deze Pura Cucina Italiana onder leiding van executive chef Franz Conde overtuigt, te midden van een toenemend aanbod aan fusion restaurants.

Roberto’s is overigens vernoemd naar Roberto Payer, voormalig general manager en hét gezicht van Hilton Amsterdam. Zijn Italiaanse afkomst en gastvrijheid is terug te vinden in de authentieke Italiaanse gerechten die in Roberto’s worden geserveerd.

OVERZICHTELIJK MENU

We werden warm onthaald door de levendige Napolitaanse restaurant manager en sommelier Marco Pace. Hun passie voor de pure keuken deed mij en mijn tafelgenoot meteen denken aan de warme Itialiaanse Méditerranée en aan Sophia Loren en haar legendarische kookboek Koken con Amore uit de jaren zeventig. Ook Roberto’s heeft ook een eigen kookboek: Pure Italian Cuisine.

We begonnen de avond zittend aan de open haard met een glas Prosecco en kregen een zilveren tray met lekker vers brood, grissini (broodstengels) en een karafje fruitig en ronde olijfolie geserveerd. De menukaart is helder met niet te veel poespas en overzichtelijk ingedeeld in Antipasti, Primi, Secondi & Contorni. We besloten alleen voor de klassiekers te gaan op het menu en alles te delen.

DE VOORGERECHTEN

Onze starter de Parmigiana di Melanzane alla Napoletana was perfect. De laagjes aubergine waren goed gegaard en de tomatensaus vol van smaak in symbiose met de romige mozzarella en de Parmigiano Reggiano kaas.

De Carpaccio Cipriani - naar het recept van Harry’s Bar in Venetië - was alles wat je van een carpaccio verlangt: dunne tranches rundvlees met de juiste hoeveelheid Cipriani-saus schitterde door de ogenschijnlijke eenvoud. Deze voorgerechten werden begeleid door een rond fris glas Vermentino.

LEES DOOR ONDER DE FOTO

DE HOOFDGERECHTEN & DESSERTS

We vervolgden onze culinaire Italiaanse reis met Lasagnetta alla Roberto’s, laagjes verse eierpasta met traditionele Bolognese ragù, mozzarella en Parmezaanse kaas. Van deze elevated lasagna zou ik zo nog een heel bord vol kunnen eten.

De Rigatoni fave, pecorino, pepe e guanciale - Rigatoni pasta met tuinbonen, pecorino, zwarte peper en gezouten Guanciale varkenswang - was subliem en de favoriet van dit Italiaanse eetfestijn. De perfecte al dente pasta in een zachte emulsie van tuinbonen en pecorino met zoute sappige stukjes varkensvlees was tongstrelend.

We kozen als bijgerechten de Barbabietola marinata, een frisse gemarineerde bietensalade uit Apulië met munt, knoflook en zachte geitenkaas, en de Bimi, aglio e peperoncino, langstelige broccoli met olijfolie, knoflook en chili om de volle smaken te doorbreken.

We genoten van twee riant gevulde glazen dieprode Nebbiolo wijn en sloten het diner af met een heerlijke Tiramisu en verukkelijke Panna Cotta met aardbeien. En droomden na over het warmbloedige Italië.

Roberto’s Restaurant, Hilton Amsterdam, Apollolaan 138, Amsterdam +31207106025 info@robertosrestaurant.nl https://www.robertosrestaurant.nl/nl

Bagua Jody | Digital editor

Heeft een passie voor kunst, design,mode,mensen en reizen. La dolce vita is zijn mantra en met de helende kracht van creativiteit, echt connectie en authenticiteit houd hij je op de hoogte van zijn nieuwste vondsten.

Vorige
Vorige

DESIGN MARKET 2025 MET DE BESTE VINTAGE NU IN ANTWERPEN

Volgende
Volgende

EXPOSITIE SNEAKER EVOLUTION: MET 150 ICONISCHE SNEAKERS