NAILBERRY: innovatieve nagelverzorging

Nailberry is een Brits nagellakmerk dat vijf jaar geleden is opgezet door Sonia Hully. De missie van de Britse is zo ‘clean’ mogelijk lakken, dat wil zeggen lakken zonder chemicals. In 2015 lanceerde Sonia de L’Oxygène nagellak collectie.

Nagellak zonder chemicaliën komen sterk op, voorlopers zijn merken alsSpaRitual, Kure Bazaar, LVX, Lily Lolo en Nailberry. Ze maken hun lak volgens de eight-free of five-free formula dat wil zeggen een lak zonder een bepaald aantal mogelijk schadelijke ingrediënten als kamfer, tolueen en formaldehyde, dat laatste goedje is overigens zowieso al verboden.

De Nailberry lakken zijn dus zo non-toxic mogelijk, en de kunst is dat de lak ook zonder chemicals zolang mogelijk op de nagels blijft zitten. Dat is zeker het geval bij de lakjes van Nailberry dat onlangs een vierdelige nailcare-lijn lanceerde. Slim, want dat nagels snel beschadigen weten we allemaal.

De Nailberry Nailcare, geparfumeerd met roos, is een welkome aanvulling op de al gigantische Nailberry collectie met elke denkbare kleur (baby blauw!) die vaak tot stand komen in samenwerking met modeontwerpers zoals Camilla Wickstead.

Twee nieuwe nagelverzorgingsproducten zijn de Acai Nail Elixer, en 5 in 1 verzorging die nagels versterkt, de groei stimuleert en hydrateert. De Cure Nailhardener is een verharder met plantenextracten en verrijkt met vitamine A en E.

 

Nailberry Lak €20, Nailcare €23. In Nederland bij Retreat, Van Oldebarneveltstraat 123, Rotterdam.