MARIE-STELLA-MARIS: ART FOR WATER

EAU JA!

Water is onmisbaar. Schoon drinkwater is het allerbelangrijkst, maar denk ook aan water als ingrediënt van verzorgingsproducten. Schoon drinkwater is voor velen vanzelfsprekend, maar in opkomende economieën allesbehalve. Het Nederlandse Marie-Stella-Maris, bekend van mooie verzorgingsproducten en natuurlijk mineraalwater, doneert sinds 2011 van elk verkocht item een bedrag aan de Marie-Stella-Maris Foundation.

Daarnaast zet het lifestyle-label zich jaarlijks in voor waterprojecten in samenwerking met fotografen. Bastiaan Woudt reisde in 2017 naar Oeganda en registreerde in Mukono met indringende portretten het leven van de bewoners rondom hun waterputten. (Boek Bastiaan Woudt, Mukono, €49)

Ontwerp-zonder-titel-6.png

Marie-Stella-Maris organiseerde in het kader van Wereldwaterdag 2019 voor een recent drinkwaterproject in Zambia de expositie en veiling Art for Water in samenwerking met foto agency Initials L.A. Afgehamerd werden zeventien intrigerende kunstfoto’s van Nederlandse en Belgische fotografen, onder wie Serge Leblon (BE), Petrovski & Ramone (NL), Lotte van Raalte (NL) Paul Bellaart (NL), Natascha Libbert (NL), Sophie van der Perre (NL), Bastiaan Woudt (NL) en Pierre Debusschere. Bewonder hun werk via marie-stella-maris.com

Veiling: 21 maart 19: 00-22: 00 uur. Fosbury & Sons, Mechelsesteenweg 271, Antwerpen.

Marie_Stella_Maris.jpg