IT-SPOTS: 3 NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM
SALUT – GERARD DOUSTRAAT 98
Ook Salut opende haar deuren onlangs. Dit boudoir-achtige ongedwongen restaurant vol Franse flair belooft de it-spot te worden in het hart van de Pijp.
Op de donderdag avond was het er tjokvol. De keuken serveert Frans klassiek en mediterraan. Salut serveert goede Normandische oesters, vol au vent én van garnalenkroket tot salade Niçoise. De Brits-Nederlandse chef Matthew Neve gaat elke ochtend op zoek naar dagverse producten en de visspecialiteit van de dag.
Het glamoureuze interieur is van de internationaal gerenommeerde Belgische designstudio JPMeyer&Co van Jean-Philippe Demeyer. De mannen achter Salut zijn Bas Noorman, Lowie jansen en Joris Keizer.
Bas en Lowie richtten vorig jaar het succesvolle restaurant BISOUS op, waarbij Joris een essentiële schakel was. We zullen nog veel horen van dit jonge ambitieuze ondernemerstrio. Ik hoorde terloops al over de ontwikkeling van een eigen champagnemerk.
Gerard Doustraat 98, Amsterdam. www.salut-official.com https://www.instagram.com/salut_a_amsterdam/?hl=en
LEES DOOR ONDER DE FOTO
THE MARLIN BAR – VAN BAERLESTRAAT 120
The Marlin Bar opende deze zomer. Deze moderne seafoodbrasserie gelegen in een prachtig hoekpand op een steenworp afstand van het concertgebouw is een aanrader. De menukaart beweegt mee met het seizoen en biedt naast verse vis ook lichte gerechten om te delen en vegetarische opties die dezelfde aandacht krijgen en is eigen genoeg. Je kunt er genieten van een casual lunch tot cocktail aan de marmeren bar tot uitgebreid diner. Executive Chef Philippe Schuring en team ontwikkelden een kaart rondom verfijnde seafood guilty pleasures en klassieke gerechten én sommelier Dwight Oldenhof stelde een verrassende wijnkaart samen. Het interieur voelt intiem en internationaal. De mahoniehouten details, marmeren vloeren en barbladen en zachte gelaagde kleuren voelen actueel en sexy.
Het restaurant is het nieuwste concept van Wolves Hospitality Group, bekend van Café Garçon, Brasserie Margaux, Williams Farmhouse en Ludwig’s Deli.
Van Baerlestraat 120, Amsterdam. Open ma/di 17.30-23.00, woe 12.00-23.00, do 12.00-00.00, vrij 12.00-01.00, za 12.00 – 01.00, zo 12.00-23.00
https://www.themarlinbar.nl/ https://www.instagram.com/themarlinbar.ams/?hl=en
RENVY - PRINSENGRACHT 587
Het nieuwe Renvy restaurant huist in het Andaz Hotel aan de Prinsengracht Ik mocht het speciaal voor de feestdagen samengestelde vijfgangen (kerst) menu proeven. Ook zin in? Dit kan van 24 t/m 27 december. Ik werd warm verwelkomd met een perfect glas DEUTZ-champagne en dat zette meteen de toon van de avond.
De visie van Michellin-sterrenchef Randy Karman is elegant en toegankelijk. Verfijnde technieken gecombineerd met lokale ingrediënten kwamen in elk gerecht tot bloei. Subliem!
De eigentijdse opbouw van vijfgangenselectie begon met de kingfish met wasabi. Dit gerechtje had de perfecte balans van structuren, lichtheid en diepte. Hierdoor weet je gelijk dat je met een maestro te maken hebt. Iemand die persoonlijke verhalen kan vertellen met fine-dining. Coquille met tarbot, overgaand in hertenvlees met een hint van drop gingen over in een chocoladedessert met subtiele exotische tonen.
Het 5-gangen feestmenu kost €135. Het wijnarrangement is optioneel en er is een mooi vegetarisch menu.
Renvy - Prinsengracht 587, Amsterdam. Woe t/m za 18.00 – 22.30
hyattrestaurants.com/amsterdam/restaurant/renvy instagram.com/renvy.restaurant/
instagram.com/randykarman/ hyatt.com/andaz-amsterdam-prinsengracht