RESTAURANT TIP: ARNO RISTORANTE IN GENT

Chef Louis Verstrepen

Onlangs opende het Italiaanse ARNO Ristorante in Gent. De keuken onder leiding van chef Louis Verstrepen - toonaangevend in de Belgische Gastronomie - is geraffineerd en van hoog niveau.

De keuken van Verstrepen is een elegante balans tussen klassieke Italiaanse gerechten en moderne interpretaties met seizoensgebonden producten en ingenieuze aroma’s. Het is het resultaat van jarenlange wereldreizen, grondige research en passie voor pure smaken. De naam Arno verwijst naar de Arno-rivier die door Toscane stroomt, een streek waar Verstrepen zich culinair het meest thuisvoelt. Het restaurant Arno zit in het viersterrenhotel Courtyard by Marriott Ghent en zal zeker vele Belgische en internationale foodies aantrekken.

DINER MET WINE PAIRING

Ik werd verwelkomd met een perfecte Negroni in een glas versierd met een chocolade rand, wat meteen eigenheid toonde. De diepe chocolade smaak in combinatie met de bitterzoete cocktail geeft een nieuwe dimensie aan deze klassieker.

De amuse bouche opende de smaakpapillen en liet meteen technische perfectie zien. Mooi van vorm, knapperig en mooi opgediend op wit porseleinen blokken. Ik weet niet meer exact wat het waren, maar denk nu nog steeds aan het verkwikkende kleine ronde kaasbonbonnetje en de knapperige filodeeg smaakexplosie.

LEES DOOR ONDER DE FOTO’S

VOORGERECHT: Zachtzoete, gebalanceerde fijngesneden zeebrasem crudo met olijfolie, shiso, bieslook, maanzaad en limoen. Deze mediterrane sashimi was oog-en tongstrelend. Dit gerecht werd vergezeld van en paar glazen droogsappige lichte karaktervolle witte wijn – 100 % Vermentino van Fattoria san Donato (Toscana) 2023. Mooi brood en verfrissende citroen-boter maakten deze gang compleet.

HOOFDGERECHT: Tagliolini met zwarte truffel. Dit maakte simpelweg goddelijk. De robijnrode wijn met bessen en kers van Rosso di Montepulciano – Ermete (Toscana) – 100% Prugnolo Gentile (Sangioves 2022) maakte het doorgaans machtige gerecht licht.

Het rundvlees met ui, rode wijn, Guanciale - gerijpte varkenswangspek van de ‘guancia’ - wang van het varken - champignons en beenmerg was perfect medium gegaard en aangeschroeid. Deze herfstige symfonie deed me denken aan de liefdevolle keuken van mijn Italiaanse overgrootmoeder maar dan innovatiever en modern. De glazen rood van Radici e Filari - Riboté (Piedmonte) 100 % Freisa 2016,  hadden een hint van drop, kers met medium zuurte. Dit was een match made in heaven.

DESSERT: Tiramisu met oranjebloesem en Bourbon Whisky. Deze gewaagde smakencombinatie was interessant en herdefinieert deze universele favoriet.

De zoete, krachtige dessertwijn, Giovanni Dri- II Roncat (Friuli) 100 % Verduzzo- 2019 (lijkt een beetje op Jurançon) maakte dit dessert rond en evocatief.

CHEF LOUIS VERSTREPEN

De in Brussel geboren en getogen chef Louis Verstrepen verdeelt zijn tijd tussen zijn restaurant Da Mimmo in Sint-Lambrechts-Woluwe dat in 2024 is bekroond door Gault & Milau als beste Italiaanse restaurant van België en zijn nieuwste project Arno, waar hij de Italiaanse keuken op een toegankelijke familiale wijze samenbrengt met zijn toegewijde team, waaronder Mathys Sacchetti, Chef de Cuisine van Arno ristorante.

Verstrepen heeft een imposante carrière achter de rug. Hij kookte internationaal op het hoogste niveau onder o.a. topchefs Joël Robuchon en Anne-Sophie Pic.

ARNO Ristorante in Gent https://arno-ristorante.be/ https://www.instagram.com/arno_ristorante_ghent/

Akkerhage 2B, 9000 Gent, Maandag t/m zondag geopend, Lunch ma t/m vr 12.00-14.30. Dinner ma t/m vr 18.00 – 21.30. Zaterdag 18.00-21.30 uur. Zondag brunch van 12.00 – 14.30 en 15.00-17.30.

Bagua Jody | Digital editor

Heeft een passie voor kunst, design,mode,mensen en reizen. La dolce vita is zijn mantra en met de helende kracht van creativiteit, echt connectie en authenticiteit houd hij je op de hoogte van zijn nieuwste vondsten.

Vorige
Vorige

NU OPEN: BOOTHCLUB GARAGE AAN DE PRINSENGRACHT MET VINTAGE FOTOHOKJES

Volgende
Volgende

INTERVIEW THOMAS OLDE HEUVELT OVER HET LAATSTE VERHAAL VAN JAMIE GUNN. EEN VERHAAL IN EEN VERHAAL IN EEN VERHAAL...