STAYCATION TIP: HOTEL V IN AMSTERDAM & THE LOBBY RESTAURANT
Al jaren kom ik in restaurant The Lobby van Hotel V aan het Amsterdamse Nesplein en Frederiksplein voor de informele luxe en om urenlang te tafelen met vrienden. Of om te genieten van een glas wijn en te verdwalen in mijn gedachten.
Ik was dan ook erg benieuwd hoe ik restaurant The Lobby van Hotel V in de Fizaustraat in Amsterdam-Oost zou ervaren, en bleef daar ook een nachtje slapen. Zou dit ruim negentig kamer tellende vier sterren hotel net zo’n juiste mengeling van design, persoonlijkheid en intimiteit hebben als mijn bovenstaande favorieten?
Hotel V is een paar minuten lopen van het Amstelstation, en is gevestigd in een seventies gebouw. Bij aankomst kreeg ik een glas bubbels van de vriendelijke hotelmanager. Het retro interieur is geïnspireerd op de jaren zeventig, en valt op met warme aardetinten. Ik kreeg er meteen een huiskamer gevoel van.
AAN TAFEL! INCLUSIEF WINE PAIRING
Het restaurant is gezellig en ruim maar niet onwennig; prima om alleen te dineren. Wat meteen opviel was de mooie wijnselectie. The Lobby Fizeaustraat én The Lobby Nesplein ontvingen beide dit jaar internationale erkenning door de Best Award of Excellence van het gerenommeerde The Wine Spectator.
Het voorgerecht: ik genoot van de stevige ceviche van Corvina witvis doordrenkt van een hele mooie Peruviaanse leche de tigre dressing met een perfecte balans van chili, zout en limoen. Dit werd vergezeld met een karaktervol glas Portugeze Albariño met veel diepte en hout dat de zuurte van de ceviche heel mooi complimenteerde.
LEES DOOR ONDER DE FOTO
Erna volgde een prachtig opgemaakt bord met bloemkool, softshell crab tempura met een pinda vinaigrette, crispy chili en gepofte rijst. Een gewaagde combinatie vol smaak en textuur. De wine paring was perfect. Het glas Semillon met aroma’s van sappige peer en perzik verhief dit exotische fusion gerecht tot nieuwe hoogte.
HEMELS DESSERT
Het hoofdgerecht was een sappige bavette met Toscaanse venkel, krokante doperwt, citroen polenta en Nduja jus. Dit is perfect gemaakte luxe comfort food. De krachtige en kruidige dieprode Château-Neuf-Du-Pape maakte het rijke bord elegant.
De lobbige zoetzure vanille hangop met vlierbloesem Sabayon en witte chocolade ijs was erg machtig, maar hemels. De gouden, honingzoete Jurançon dessert-wijn zorgte voor een diepe nachtrust in de comfortabele elegante kamer.
HOTEL V & THE LOBBY FIZEAUSTRAAT
https://hotelv.com/nl/stay/fizeaustraat
https://hotelv.com/nl/the-lobby
Fizeaustraat 2, Amsterdam