HIER LEER JE ALLES OVER EETBARE WILDE PLANTEN

Tinctuur maken

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen met interesse in eetbare, wilde planten.

Zin in? En heb jij hier al ervaring mee maar behoefte aan nieuwe inspiratie, verdieping en nieuwe ontdekkingen?

Tijdens de verdiepingscursus van In Het Wilde komen verrassende planten en interessante onderwerpen aan bod. Je leert planten kennen en gebruiken als de Canadese Fijnstraal, de Grote Klis en de Grote Kaardenbol. Er wordt kruidenbier en kruidenwijn gemaakt, en je kan aan de slag met het fermenteren van eetbare wilde planten en maken wilde plantensap.

Ook leer je om wilde kruidenbrood in de Dutch oven te maken en thee zetten van kweekgras. Of een tinctuur en een serum maken van wilde planten. Naast veel inheemse planten  leer je ook niet-inheemse planten - zoals de Griekse Alant en Meesterwortel, kennen en gebruiken.

PRAKTIJK & THEORIE

Tijdens praktijkdagen ga je in de ochtend op struintocht en ‘s middags aan het werk om eetbare wilde planten te verwerken. Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan Voedselboskwekerij Arborealis in Wilhelminaoord, de Heemtuin in Muntendam, bossen rondom Elp en het Hunzedal. Er zijn opdrachtenwandelingen en kookles met eetbare wilde planten op een kampvuur. Als tussendoortjes zijn er wildpluk thee en wilde kruidendranken.

Theorielessen worden gegeven in Kostvlies (Gasselte). Wie niet in de gelegenheid is om de theorielessen live bij te wonen, kan online theorielessen te volgen.

Informatie: www.inhetwilde.nl

Bosbier

Vorige
Vorige

RIJKSMUSEUM EXPOSITIE BIEDT KIJKJE THUIS IN DE 17DE EEUW & IN DE BEROEMDE POPPENHUIZEN

Volgende
Volgende

MONOMANIA IN RIJKSMUSEUM: VERRASSENDE VONDSTEN VAN KUNSTENAAR FIONA TAN